taijpani

höstväder

Kategori: random


jag ska göra mig kort för jag inte har så mycket tid precis.. igår var det en trevlig dag, i skolan hade vi ensamble och jag kunde hela sweet dreams, det kändes riktigt bra! sen fick jag en ny låt att öva in, det blir helgens utmaning, lätt.
och ja, jag är ju faktiskt ledig på måndag.. så långhelg för mig. det gillar vi :)
sen hade vi körsång, och det är faktiskt alltid lika kul. trots amerikanska gospellåtar som är extremt överdrivna med tanke på deras tro så var det najs. och låten, den sitter ju på hjärnan i all evighet nu..    hold on, i won't let go!

efter skolan lekte man med emzan och senare på kvällen blev det inte riktigt som planerat. många samtal hit och dit, från lomma till staffanstorp och vice verse. tillslut blev adrian min räddare! och han har rätt, jag ska tacka honom väldigt mycket för allt han åstakom :)

det var kul att träffa människor som jag inte har träffat på veckor, tom månader.. och jag & emmie kom fram till att träffa max är alltid det bästa med kvällen. för han är helt enkelt underbar! 
henrik är rolig och underhåller mig alltid i skolan så att träffa honom utanför spykens tegelväggar kändes faktiskt bra. hur hans kväll såg ut, det får han äran att svara på själv (:
för övrigt så säger jag nu stort tack till adde. och emmie. och ja.. alla!

vi hann ju faktiskt träffa august i tio minuter, det får man ju absolut inte glömma!


helgen fortsätter, ikväll blir det nog en lugn kväll med mami tror jag dock. hyra film, gott godis och kanske lite ljus.. sms uppskattas, så jag vet om att ni inte har glömt bort mig när ni är ute och har kul i det underbara höstväder vi har! vilket påminner mig.. paraply in my heart<3

scones

Kategori: random


sitter hos emmie och tycker att livet funkar bra faktiskt. helgen har börjat lite mer åt det negativa hållet, men förhoppningsvis så blir det bättre ikväll. antagligen ska vi hem till en kines ikväll för en middag.. vi får se vad som händer, just nu så vill jag bara ha scones!

Jag längtar faktiskt rätt mycket till nästa vecka, nästa fredag. it will kick ass :)
en fredagkväll med lomma-boysen och sen ut till malmö (tror jag) till club flash. trots att jag hade mina negativa tankar emot det så är jag nu mer taggad än ever! synd att det är en vecka kvar..
det blir vad man gör det till, så det kommer bli bra. det enda negativa är att det är "white night", så man måste ha åtminstonde ett vitt plagg på sig. WTF, jag äger inget vitt!
ohwell, jag får nog sneaka in i min syster garderob :)

NU ÄR DET DAGS FÖR SCONES! emzan har bakat.. det gillar vi <3

estet ft media

Kategori: händelser


en helt ok helg kan jag väl säga. den började lite drygt men avslutades på ett bra sätt!
fredagen var en sitta-hemma-kväll hos papsen, och passade på att måla naglarna eftersom jag aldrig har tid med det annars.
lördagen åkte jag in till lund för att fira syster ännu en gång, men denna gång var det karlskrona-folk och familjen persson, det gillar vi starkt!
efter god mat drog jag och jeanette oss ner till stan för kulturnatten, där vi träffade mina klasskompisar. det var en kall kväll och rätt lång faktiskt. Men det var ändå ball, vi träffade halva klassen och det var riktigt kul :)

Efter att ha lunkat runt och tappat både jeanette och några andra killar så hittade vi en emmie som hänkade med in till lomma för en galen natt. vi hade mycket kul och jag uppskattar att killarna var så snälla mot både mig och emmie. det känns bra att vara lite närmre någon i klassen, innan hade jag typ bara ida känns det som.. nu har jag även sven august & viktor :)

min syster sa att jag skrev så långa bloggar och undrade om det verkligen var någon som orkade läsa dem, och det har jag faktiskt aldrig tänkt på.. jag har bara spillt ut alla mina tankar så ni har valet att läsa eller inte. men bara för det så gör jag en kort blogg idag!


                                                            "ja, men esteter är lite så speciella"

just one moment more

Kategori: tankar

jag kanske hoppades på för mycket, läste hela situationen fel? Jag vet inte riktigt, vi får se vart detta slutar men just nu känns det osäkert och jag är, om jag ska vara ärlig, lite rädd.. Det är ju inte så att jag kan skylla på någon heller, för this is on me only.    Jag får hoppas på det bästa.

Det känns bättre för var dag som går på spyken, jag hittar överallt nu. Louises tips om att det fanns en krukväxt i hus D hjälpte inte så mycket, eftersom jag snabbt insåg att det var krukväxter i alla hus.. haha, jag uppskattar hjälpen iaf!
jag vågar inte prata enbart gott om min klass för på något vis känns det som om jag sviker 9c. Den klass som jag skrev en fet dikt om, som jag grät med sista dagen, som jag har skrattat med i fyra år på central.. trots att jag har hittat en lycka i Es1b så betyder det inte att jag glömmer bort allt som var..
När jag tänker tillbaka till central så ser jag med neutrala ögon, för den skolan är nu neutral. Jag hade mina bästa tider där, jag hittade min första kärlek som senare formades till min bästa vän. Jag hittade Emmie.  jag hittade många som kom och gick men ändå gav mig mycket minnen.
Dock uppstod ju bråk och oense åsikter där, de fyra åren gick ju inte förbi som en dans på rosor. Jag hade svåra tider där, blev utsatt för mycket.. det gick tider när jag ville flytta härifrån, i hopp om att hitta något bättre i karlskrona. ska jag säga thank god nu?
             Nej, men jag säger enkelt att central gav mig mina bästa och värsta år.

Jag tror att jag kommer känna desamma om spyken faktiskt, när jag tar studenten. shit, studenten.. jag kan inte se mig där. visst, tre år.. men det går snabbt, kolla redan nu! det känns som om det har gått ett halvår i skolan, vår klass börjar släppa ner garden lite och det känns helt rätt. tänk om tre år, när vi springer ut på trappan.. det känns så långt bort men ändå så nära. ni kanske inte förstår, men kanske gör ni. Det är en läskig känsla!
Vi kommer hinna med mycket innan dess såklart. vi ska precis påbörja skriva våra egna låtar på esv:n nu, det känns helt overkligt! tänk att allt de som jag har velat göra så länge är nu min framtid de nästa tre åren.. och jag som hade tänkt välja handel/turism..
jag har sagt det förut men säger det igen, estet är där jag hör hemma! hade dock inte klarat mig eller haft hälften så kul som jag har utan mina klasskamrater. så ja, shout out to them now;
     IDA, simon, henrik, andreas, maja, karl-fredrik & josefin.    tack<3

nu har jag varit lite känslosam och uttryckt mina känslor, så som de är in this moment.
så där har ni det, ni som inte känner mig vet nu hur jag tänker och tycker om saker! förutom den översta texten, det är nog bara underbara emmi som förstår den faktiskt..
jag vill nämna henne också i denna bloggen eftersom jag har pratat om saker som ligger nära mitt hjärta. emmi widlund, du är min klippa. du är verkligen det. Folk kan argumentera det allt de vill, med tanke på våran relation till varandra. men inget vet vad vi har och de kommer aldrig förstå det heller.  föralltid  min slokis  <3


 idish & del av klassen         världsbäst <3

bästa känslan

Kategori: funderingar


det känns inte riktigt som om jag har någonting vettigt att skriva eftersom det mesta känns tråkigt enligt mig. skolan går bra och klassen börjar bli bättre och bättre, sånt gillar vi! Jag har fått lyckan att på något bisarrt sätt fått en ny nio c känns det som.. och det känns riktigt bra.
vi skrattar mycket genom dagarna och upplever mycket bra och är det någonting tråkigt kan man prata om det med varandra, för vi har samma åsikter. okej, kanske inte riktigt samma åsikter om allt.. det är ingen annan som älskar engelska.. jag blev lide ledsen!
jag ska få Es1b, med hjälp av läraren, att älska engelska. om de så ska ta tre år!

pappsen, jeanette & syster är i göteborg nu, hos mina släktingar. och jag är hemma. Jag valde att stanna hemma, och ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag ångrar de beslutet ibland.
men det finns ingenting att göra åt den saken nu, utan nu är jag här! i staffanstorp. Med emmi :)
vi är smått patetiska och jag tror faktiskt aldrig att vi kommer komma ur det.. tyvärr haha
men det känns ändå bra att hon är patetisk med mig!

det får bli en kort blogg idag, för jag orkar inte riktigt tänka på vad jag ska skriva.. Jag fick en fråga innan idag vilken känsla som var den bästa. och jag tänkte länge och noga men kunde inte riktigt komma på något som kändes sådär helt underbart.. Men nu vet jag.
                  det finns inget som att bli kysst i regnet.

jag vet inte vad det är som gör det, men det är en speciell känsla som känns i hela kroppen.. folk kanske tänker "va? i regnet? då blir det ju helt vått och sånt".  jag vet inte om det är något som är del av charmen i det hela.. men någonting är det, och bra känns det.



  ta mig tillbaka.

frustrerad & besviken

Kategori: random


jag sitter och kollar på mailet i min inbox med länkarna. länkar till dans. att det ska vara så svårt.. Jag fattar inte, jag älskar att dansa, har alltid gjort. och är faktiskt i stor behov av att träna! riktigt sugen på att börja ute i hjärup igen, på studio s. Jag antar att jag har släppt det lite för att jag inte vill dansa ensam, jag vill ha någon med mig. Någon som tycker de danssteget är svårt, någon som tycker koregrafin är cool, någon som älskar dans. hookar man emzan maybe?

idag har varit en tråkig dag i skolan, vi började med gehör men precis som förra veckan så kan jag fortfarande inte spela piano! hur i hela fridens namn ska jag då kunna säga vad det är hon spelar, vilka noter? en och en halv timme satt jag under press i musiksalen.
När jag gick därifrån var jag frustrerad och besviken på mig själv för att jag inte kunde. Ja okej, det är väl klart att jag inte ska kunna detta redan? men jag kände mig rätt sucky när de andra kunde sitta där och kunde allt medans jag såg ut som ett fett frågetecken.
dagen fortsatte med naturkunskap som var lika tråkigt som alltid :)
estetisk verksamhet stog nästa på schemat och vi begav oss bort till magleskolan. Jag satte mig och väntade och spelade lite gitarr när jag väntade på läraren. sen kom josefin och började spela på pianot.. det blev helt tyst, alla satt och lyssnade. helt underbart!
vi gick in och delade upp oss i banden och satte igång. Vi fick i uppdrag att göra en egen version på en gammal beatles-låt. Det kändes lite skumt, men det blev sjukt najs! vi har sven på gitarr, och han är gryyyym. han påminner en faktiskt lite om Erik.  sen är det jens på bas och han är också ruggigt bra! det var faktiskt den enda positiva lektionen jag hade idag. resten av dagen var liksom svenska & matte.. ball? nejtack.


Visste du att hästar hade tår förr i tiden? det visste inte jag, kan jag berätta!
men tydligen så behövde hästarna faktiskt inte tår, så de försvann på något sätt.. huh?
enligt jeanette så "förtrollades de bort" genom åren. tror inte riktigt på den förklaringen, men det blev lätt en funderare för mig. Hur kan tår bara försvinna sådär, och bli en hästsko istället? Jag vet inte riktigt om jag tror på historien riktigt än, men charlotte blir sur om jag inte tror på henne.
men ja, det blev dagens onödiga funderare!

på tal om min syster så blir hon system-ålder om tre och en halv timme!
hon blev lite off på mig när jag sa att hon inte skulle få någon utav mig imorgon på morgonen, men hon kommer ju faktiskt få två presenter av mig på kvällen istället. jag känner mig väldigt generös på så vis :)  con grats får jag säga redan nu dårå!

> tolle på bdb & deras repareringar! blir depp när de inte funkar, akta nolifern..
> so you think you can dance är och förblir världsbäst!
> ge mig ett sammansvätsad Es1b , ge mig körsång , ge mig  honom


göteborg eller inte i helgen? det är frågan..
jag orkar inte tänka, alla vill att jag ska dit. men vill jag dit? släpp taget lite, låt mig vila


      

                                              jag börjar tro att det var ett tecken..

tankar & drömmar

Kategori: random


idag var jag hemma hos min kära mor och käkade mumsig tacos med mina syskon och "an inlaw". eller ja, snart får man kanske lite tyst hoppas på.. Jag vill gå på bröllop men mest av allt vill jag bli faster till en söööt liten bebis! okej, andreas och lina har precis flyttat ihop men herregud vad jag längtar tills det finns en liten tapani till :)

Idag fick jag höra ytterligare en spännande historia från usa, de tar aldrig slut! Denna gången var det en tant som fick för sig att stjäla en kalkon. en frysen kalkon. och sen gömma den i mössan.. redan här började jag skratta! men ja, hon insåg ju inte att denna frysna kalkon var rätt kall och hon tänkte inte heller på att den var precis på huvudet. så ja, end of story är i princip att huvudet hade fått köldskador och sånt.. Hur kan man inte märka att det är rätt så kallt mot huvudet eller t.om. få ont i huvudet? Och det som förundrade mig mest, hur kunde folk inte se att hon hade en fet kalkon uppstoppad i mössan? Amerika fortsätter förvåna en!

Ikväll har jag lekt lite med emzan, hon behövde antagligen snacka av sig lite och det förstår jag faktiskt. Dock stog jag inte så mycket på hennes sida utan skrattade lite mer åt henne.. men sånt är livet, du vet.       haha ingen kommentar på den, emmie förstår.
När vi ligger och tittar (och njuter) av ett avsnitt av summerland så ringer mamsen min och berättar att min pianolärare hade ringt. mitt hjärta hoppade faktiskt till lite grann, för rektorn hade sagt att robban (läraren) skulle ringa om det skulle ändra sig, det här med sången och det.. Men han hade inte sagt någonting till mamma om skolan sådär, utan ville prata med mig. möööh, smått irreterad att jag inte var hemma.. men jag lär träffa honom imorgon ändå.
Mamma hade tyckt han var charmig och lätt att prata med. haha blev lite nervös när hon sa det. haha ingenting mer med den saken, men det ska bli spännande att kolla på dem när de träffas på föräldrarmötet på tisdag!

imorgon börjar mitt riktiga schema på spyken och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.. Första lektionen är ensamble, men det finns två musikgrupper som står med på schemat. och jag vet inte vilken jag är i :(   och ja, för att göra saken värre så ska grupperna vara på olika ställen. tror jag sätter mig vid trädet och väntar lite mobbat på ida så hon får lösa mitt lilla men ändå stora problem!

visste du att tokyo har världens mest trafikerade övergångsställen? varje gång de blir grön gubbe så är det över tusen människor som går över gatan.
nu känns malmö lite töntigt, jag tyckte det var mycket där,  typ.. 25 pers!



                                          i'm a part of history