taijpani

spykens uppdatering

Kategori: skola


så låg jag där ännu en gång med ett problem mitt framför näsan. kanske inte ska kalla det problem, men någonting är det och på något sätt måste vi nu fixa det. det där med att släppa taget, man kan ju säga att vi släppte tanken rätt snabbt. misstag, misstag! men när känns det någonsin så bra att göra ett misstag som just idag? äh, jag tror jag ger upp lite nu och ser vart tiden för mig. dramatiskt uttalande, men ack så sant!


mitt pianospelande fortsätter, jag har nu lärt mig två ackord i bryggan till imagine. det går sakta men säkert framåt för mig. sålänge jag är klar till supermormors födelsedag så blir jag nöjd!

vidare uppdatering från spyken:
  min älskade ida är singel och lever livet, jag älskar att se det! hon hittade en sweet liten trea på mejeriet häromkvällen, och vad hände idag? jo, de fick kontakt! jag missade det hela, men fick senare reda på att de hade haft konversation och han hade konstaterat att hon var himlans duktig på att sjunga. vilket hon är! aah, hon lyckas så bra, min ida. snygg som hon är :)

  jag fortsätter vara smått paranoid och bli lite förälskad i en kille jag aldrig pratat med. men hallå, det räcker att bara titta på honom och höra honom spela! jag har gjort framsteg, faktiskt, jag vet nu hans namn. innan jag går ut ettan ska jag prata med honom, jag lovar! jag får ha ida som min förebild haha

  konserten på mejeriet gav mig en ny idol och en hel del nya låtar att lyssna på. min idol, vars namn är manuel, är nog utan tvekan den bästa röst jag har hört på länge. och då kan jag berätta att det är jävligt bra! en ny favorit som går varm på min ipod är queen - killer queen.  för snälla, hur kan man inte känna groovet och gunget i den låten?

ge mig mejeriet, ge mig tvåan på spyken, jag längtar något otroligt!
okej, nu på vårterminen så har vi minst två konserter men ändå.. inget är större än själva mejeriet. det är ju upp till bevis för oss. ska vi kritisera tvåorna så måste vi vara bättre än dem.


the longer i walk around and miss, the better is the longed for kiss
        wow, sån poet jag har blivit. eller va? 



  johannahjärtaida  

den stora frågan

Kategori: tankar


frågan slår i  mitt huvud så många gånger, och nu börjar jag få ont av det. om jag inte ens kan förklara det för dig så kan jag ju inte på något sätt förklara det för någon annan heller. det är en del av mig som känner att jag har levt i en lögn på senaste tiden, som om allt bara har varit bra i mitt huvud och sett bra ut från mina ögon. medans andra halvan av mig har vetat allt som har hänt men inte brytt sig, för den visste att allting skulle sluta så som det har gjort nu ändå. frågan är.. räcker detta? kan vi släppa taget om det som bara igår var så säkert och inom räckhåll, för att släppa fram allt annat? eller ja, den stora frågan är ju.. kan jag släppa det?

gud vad jag gärna vill vara en sådan person som bara är glad för alla andra, att jag bara kan klistra på ett leende och låtsas att mitt hjärta inte sjunker för varenda dag som går, ju mer jag inser. varför är jag inte sån? hur kommer det sig att jag lyckas strula till det mesta och har mig själv att skylla, och sen vill jag ändå få det till den andra personens fel? det är inte bara mitt fel, så jag kan inte heller var så hård mot mig själv. det börjar låta som om jag är smått schizofren, det är sjukt. men det är allt som flyger runt i huvudet och slår mig. men jag kämpar, titta på mig. du ska veta.. jag kämpar.

jag börjar känna att min blogg börjar bli som emmies, den är fylld av känslor som ingen förstår för det sitter enbart i ens eget huvud. och ah, det är faktiskt skönt att skriva av sig, med tanke på att jag inte kan säga detta. jag får verkligen inte ut orden. även om jag hade haft denna texten och dig framför mig så hade jag ändå inte kunnat klämma ut ett enda ord. det är för svårt. jag vet inte varför! och jag blir frustrerad.

Nu ska jag gå ner till mitt skåp och vänta på ida och einar, för min lektion blev inställd idag. när jag satt på bussen hit fick jag veta det. bra där. två timmar på spyken, i onödan. tänker enbart på min säng i detta läget.
Jag ska ge uppdatering på helgen,  tror jag,  såfort jag orkar. men det blir inte nu. för jag såg precis en snygg kille i trappan, så bye bye!



i won't let you fall, i'm right here

kärlek

Kategori: tankar


så där satt jag, beslutet var inte mitt men ändå var det min framtid. tänk så mycket som kan gå förlorat på bara någon sekund. sen tänker jag efter, hur mycket är det förlorat? det är ju faktiskt inte borta utan precis bredvid mig hela vägen, bara i en annan syn. Det kan jag väl leva med? annars får jag lära mig leva med det.

min syster har flytt landet, helt ensam. klart att man oroar sig, hon är ju som hon är! nej men jag hoppas hon har det himla bra i skottland och att hon inte har något emot att jag snor hennes rum tills hon kommer hem. för saken är ju faktiskt så, jag kan inte vara för länge ifrån henne.. hennes rum och säng luktar henne, därför bor jag alltid där inne när hon är borta. smått patetiskt och barnsligt kanske, men faktum är ju bara att hon är mitt allt

jag fick förklarat för mig att jag har blivit sedd som positiv och framåt i skolan. haha det var som tusan, det trodde jag inte! men hey, folk kan verkligen överraska en :)  och jag måste ju säga än en gång att min ida  är för bra för att vara sann. tänk om jag hade förlorat dig till TM. hemska tanke, det är ju vi som har våra deepshit pratstunder på hela världens toaletter!

jag är smått sugen på att springa hem till mitt andra hem här i staffanstorp, lägga mig i den övermysiga sängen med sidenlakan som är jättemycket porriga. bara ligga där och titta runt, se den dammiga gitarren utan sin sjätte sträng, tv:n utan kanal 5, dörren med femhundra jackor hängandes, datorn med sepetangentbordet. alla cocaflaskor under sängen och i papperskorgen. och under täcket har jag en carro och en emmie som låtsas att täcket är ett tält. för när är världen mycket bättre än då? stor kärlek utlovas alltid med dem, trots om man är depp. ge mig er två nu, för vår trio slår faktiskt allt annat!

det är btw bara en vecka kvar till kvällskonserten på spyken!
akta taggad johanna, jag längtar så in i helvete :)


                    det är ni som får min kärlek

hemma är bäst

Kategori: händelser


jag är hemma i chilly sweden igen och jag har blandade känslor om det. jag gillar faktumet att jag får träffa alla igen, för jag inser nu hur mycket jag har saknat dem, och hur de känner desamma. Men sen är det ju så kallt! att gå från shorts och linne till tjocktröja och vantar är inte någon större hit.. men man ska se det från den ljusa sidan såklart och det gör jag nu. för jag ska snart ringa och väcka emzan som jag inte har träffat på en HEL vecka!

det finns så mycket man kan berätta om barcelona så jag gör hellre så att jag inte berättar någonting alls. allt ni behöver veta är att det var varmt och mysigt, stranden var underbar och det var mycket shopping! vi kollade lite på turist-saker också såklart, men bäst var nog fotbollen på camp nou. barcelona vann :)  så ja, tummen upp till resan!

stiga upp i morgonljuset och åka till dalby för att se älskade henkipenk trött och nyklippt var nog precis vad jag behövde när jag kom hem faktiskt. efter mycket dividerade om vi skulle sova eller inte så vann jag tillslut och vi gjorde pannkakor :)  jag fick möjligheten att göra en själv.. det gick inte sådär jättebra om vi säger så. Efter en mysig frukost så satte vi oss på bussen till malmöstad för lite shopping. dagen avslutades fram emot sju-tiden och senare på kvällen träffade jag bästa carrowan och pratade lite med henne (:

jag inser mer och mer hur mycket jag tycker om lilla staffanstorp, trots att jag saknar barcelona rätt så mycket. men jag säger som de kloka sa.. borta bra men hemma bäst



 baaarceloona           jag gillar det