taijpani

brustet hjärta

Kategori: skola


jag satt och läste metro imorse när jag väntade på bussen och blev riktigt förvånad. i sydstaterna i usa så är det förbud på att visa underkläderna.. wtf? så om man alltså har baggyjeans & de trillar ner lite för mycket så kan man få en liten böterlapp på 3500 spänn & sex månaders fängelse. vafan är detta liksom? hade haft feta skulder om jag hade bott i usa då, kan jag säga!
Jag visste att usa är smått skumt och kör sitt eget lilla race på saker och ting, men detta toppade nog allting. frågan hoppade dock upp i mitt huvud, om man är turist och inte vet om denna lagen, får man ändå paya?

första veckan på spyken är nu avklarad och betyg? åtta av tio, skulle jag nog sätta.. Men det är nog mest för att jag inte har varit ensam, jag har haft ida med mig hela veckan. Även andreas & august har varit i min omkrets och förgyllt min tid och gett mig mer skratt än förväntat :)
sen ska man nog ge rätt mycket creds till lärarna också, det är tack vare dem vi har eos-kursen.
                     tommy och robban ftw!

nu är hösten här, man känner det i luften. det är kallt & regnar hela tiden.. smått irreteradnde!
det får mig att längta så mycket mer efter barcelona, ge mig pleasee


btw, jag var inne och snackade med min rektor idag om att jag hade valt fel. Jag hade tydligen valt piano istället för sång, och den enda anledningen jag valde estet var för att sjunga liksom.. så jag ville byta bort pianot, men så sa hon att det är rätt så svårt, näst intill omöjligt. känns ball, vill bara ha sång! mitt hjärta brast lite när hon sa det, för nu då? lära mig piano, det blir nog en utmaning för både mig och robban! får väl försöka, det är tur att han är min lärare iaf..


"det har varit som en flygande get som käkar hallon"

ES1b

Kategori: skola


ja herregud, så stog man där. i en korridor fylld med massa nya ansikten och annorlunda stilar. Förmodligen var de lika nervösa som mig, men de flesta hade faktiskt kompisar med sig.. jag kan ha sett måttligt mobbad ut när jag satt där på en bänk med ipoden på högsta volym, men vad skulle jag göra liksom?  Jag visste att spyken hade ryktet att vara estetiskt och det märktes. man såg den ena konstiga efter de andra. Det som förundrade mig mest var nog en kille som gick med en rosa napp i munnen.. hallå, vi börjar gymnasiet. kanske dags att släppa nappen nu?
Men det är spännande med den nya klassen faktiskt, vi har alla möjliga människor! allt från vegetarianer som är redo att mörda för djuren, en del gothare, en kille som jag är helt säker på att han är gay & massa killar som verkar vara lide besatta av trummor allihopa. plus lite snobbar.. och sen jag & ida såklart. ida är min nyfunna vän, den enda som jag kunde prata med idag.. hon kom från åkarp & kände inte heller någon i klassen. vi klickade rätt snabbt och det känns nu snäppet bättre att gå till skolan imorgon!

Idag var en händelserik dag och jag fick faktiskt turen att ha tre måttligt snygga killar i min nya älskade klass. varav en satt lite läskigt nära mig idag i klassrummet. men hey, why complain?
när vi skulle käka lunch var jag smått rädd att jag skulle få sitta ensam och se extremt mobbad ut, men så snäll som min klass är så satt de flesta vid samma bord. så det var bara att slå sig ner bredvid simon & framför emma.
Efter lunch var det en liten rundtur till ställena där vi ska ha lektioner i de tre åren framöver.. det var nog de mest komplicerade jag någonsin varit med om. men jag hittar till musiksalen iaf!
vi har btw en studio och jag blev riktigt lycklig när jag såg den.. där kommer jag nog spendera en del tid!

Imorgon ska vi ha drama (teater) lektion på spyken södra, så det får bli ett samtal till med louise så hon kan förklara med ytterligare en vacker karta för mig :)
efter det så blir det en foto-klass och det kommer nog bli riktigt kul!

Jag har ju en stor klass om jag jämför med den på central, hela 30 pers! jag har faktiskt lärt mig åtminstonde 20 namn och därför är jag rätt stolt över mig själv. Folk som jag inte lägger märke till, eller som har massa andra kompisar och skiter i att presentera sig.. de namnen får jag faktiskt lära mig senare!

massa frågor att svara på när jag kom hem, min syster kom nerspringande för trappan direkt när jag hade stängt ytterdörren och hade världens leende på läpparna. tur det, annars hade jag nog inte haft motivation till skolan..

nina till stanstad, det klingar ordentligt!

jag är helt slut

Kategori: händelser


så satt vi där, på en smockfull buss på väg till malmö för en sista kväll med kul. detta var det sista man hade, malmöfestivalen var det sista att se fram emot, och nu är det slut!
jag, carro & adde åkte in och ställde oss på en hörna för att lyssna lite på joddla med siv, det är inte så att man sitter och nötar dem här hemma men man känner igen vissa melodier och det får en att vilja dansa!
Ska jag vara ärlig så tog vi inte riktigt tag i kvällen förrn the ark närmade sig & då var klockan redan elva.. innan dess gick vi från en burger king till en annan och hittade folk att prata med.
jag hittade en joel, och blev mycket glad. det var ett tag sedan man såg honom.. Ett nytt litet gäng anlände och det bestod av resell, junior & erik. de gick direkt in på donkan för mat , så jag och carro begav oss till stora scenen för melody club!
Det blev desvärre en besvikelse eftersom de inte spelade så många låtar som man kände igen, och hur kul är det då att stå där? vi gick ut ur massan och hittade resell &co , så stog vi med dem och lyssnade ett tag.
när klockan slog tio kom adde tillbaka och inte många minuter senare ökades vår lilla grupp ytterligare, nämligen med några hjärupare (:  de hade varit på förfest som vi inte fick reda på, men frågan är om man hade velat åka dit ändå.. för man märker ju själv hur obehagligt det är när folk är fulla, är man själv annorlunda då? Nej, lägger det åt sidan och tillåter andra göra misstaget att inte minnas kvällen!

the ark var helt underbara, ola salo må utsråla bög men han är så gryyym! man blir speedad och glad av deras låtar och hans röst är sjukt mysig.
Det tog oss dock ett tag att hamna där vi hamnade.. mycket krångel, folk & sura miner från alla. Men vadå, som om de har stått på samma ställe i två timmar eller? alla tränger sig, jag är ledsen, men så är det faktiskt..
Jag och caroline klarade iaf på något sätt komma extremt långt fram, närmare än på timbuk. och känslan är så enormt mycket större och stämningen är härligare längre fram. okej, det var rätt jobbigt eftersom det var en del som var duktigt berusade, men det finns ingenting man kan göra åt saken.
Jag kan lova att jag inte hade mycket röst kvar efter deras framträde, så bra var de!

Efter att alla gick på olika håll drog jag, resell & adde till tågstationen för att åka hem. tyvärr gick det inte riktigt enligt planerna, eftersom de var fler som hade tänkt åka hem just då..
Vi ställer oss på spår nio och framför oss står det en kille som inte ens kan stå på sina egna ben. lägger dock inte så mycket märke till honom, utan fokuserar mig på att inte tappa bort de andra.
rätt var det är så låter det som om någon spiller ut sin dricka över marken och det skvätter på mina ben.. bryr mig inte så mycket om det men när jag hör folk och känner lukten vänder jag mig om och inser att han har spytt. jag ska inte säga för mycket, men snubben hade iaf käkat kebab! haha det var så äckligt, fyfan..
Efter massa panik på stationen inser vi att vi ändå inte kommer på tåget, så vi kan lika bra ta bussen. Sätter oss på stadsbussen och åker till värnhem. 174an anländer och vi springer in och sätter oss på första lediga plats.

Så mycket som jag har gått idag, jag är helt slut! men kul har det varit
the ark slår inte timbuk, men jag hade mer röst i tisdags än vad jag hade efter ikväll.
årets framträdande blir ändå timbuktu som vinner, men the ark är ruggigt bra ändå!

kvällens fördel: hittat en 10-krona & sjungit&dansat till jag knappt kunde stå lr prata
kvällens nackdel: spya&coca på benen = klibbigt. plus ett knä som krånglar när man minst vill

men jag säger som ola sa, i'm just not the worrying kind!

tre dagar kvar

Kategori: random


ikväll blir det nog malmöfestivalen för sista dagen detta året. bittert, i know..   joddla med siv, melody club, the ark & fyrverkerier står på listan inför kvällen, och at the moment låter det riktigt najs! om det börjar regna så kommer jag bli något besviken, men vad ska man göra?
änsålänge har jag ingen aning om någonting angående kvällen faktiskt, annat än att jag ska va med carro & adde. Det lär tillkomma fler, men det återstår att se!

Efter regnet kommer solsken säger de, men efter helgen kommer skolan.. herrejissus!
vi är verkligen här nu, det är helt seriöst bara tre dagar kvar till estet på spyken.
jag är sjukt rädd, tänkt på hur det kommer bli , hur de kommer se ut, hur alla andra ser ut.. kommer jag passa in där? Folk kommer vara mycket bättre på detta än mig..
Jag hoppas att det kommer bli bra där, att jag känner mig hemma. för vad händer annars?
förhoppningsvis, efter ett tag, kommer jag kalla mig en stolt spykist!
 
igår när de flesta var och kollade hammerfall & mando diao i malmö så låg jag hemma och kollade på tv. jag är faktiskt relativt glad att jag gjorde det , för jag såg en sjukt söt kille på mtv.
Det var cribs, så var de en liten snubbe som åkte skateboard och hade gjort det sen han var typ fyra år.. lide grym! sen fick jag reda på att han skulle ha en egen show på mtv, som handlar om hans liv. Så ja, det är bara till att vänta..

  ryan sheckler, grymt söt             estet for life



"men det löser sig, det gör det alltid!"
ja just det, för det har det gjort innan? förlåt. jag är en idiot.
blir allt som vanligt nu eller? nej precis.

kaahkaa

Kategori: random


jag har lite ta mig tillbaka-känsla faktiskt.



image11

timbuk the man

Kategori: händelser


igår var det timbuk på stora scenen och såklart stog man där och väntade med alla andra 20.000! det var sjukt varmt och när konserten började närma sig sitt slut så kändes det verkligen som om jag skulle tuppa av. jag vet, dramaqueen!   men ja, det var riktigt bra. Timbuk är sjukt skön på scen och hans låtar får alla att börja dansa.
the botten is nådd, den var lätt bäst på hela framträdet! Den kom sist och alla sjöng med. Jag hade velat höra alla sjunga, för det låter riktigt härligt.
När det var slut så var det nog ingen som var torr i publiken.. det var så kvavt!  och vid den tidpunkten så var alla så törstiga så vi gick till närmaste stånd (där de sålde äcklig mat, för då var de mindre kö) och köpte dricka. Läsk har nog aldrig varit så gott!
jag gav en tanke till älskade emmi som låg hemma med halsfluss.. nästa år, baby, nästa år!

Jag har länge ansett att hjäruparna är lite off på något sätt, men de bevisade mig fel :)  vi var med ett par stycken igår & det visade sig att de var riktigt bra stöd. men ja, jag menar ju att det gick att luta sig mot dem.. det var sjukt skönt, de var långa och starka (så vitt jag vet iaf) så när man kände sig trött så var det bara att luta sig bakåt lite, så gick det hur bra som helst!

ikväll blir det nrj in the park, och trots den låga standarn på artister så åker jag ändå dit. umgänget är trevligt och det är kul att vara där, trots all värmen. Tror att jag & carro ska göra som en liten kille gjorde igår.. Han hade med sig en pall! lide smart, det ska jag kirra :)

för övrigt, min cykel är stulen. vem snor en låst cykel? moget!

just.. don't .

Kategori: tankar


för första gången på väldigt länge har jag ingenting att säga, faktiskt.
så nej, jag ska inte ens försöka..

det jag aldrig trott skulle hända, hände. en uppriven känsla inom mig har växt upp
men det var tydligen såhär jag ville ha det, eller?
nej, det var faktiskt du som gjorde det.           det var ditt val.

dagens bekymmer & händelser

Kategori:


imorse ställde jag klockan på halv åtta, för att ha någon som helst chans till att vara uppe vid nio. Hrm, det gick ju måttligt bra.. Jag var relativt vaken vid lite över åtta men sen var sängen så otroligt skön, så jag ville bara inte resa mig! Som tur var så ringde Jeanette och väckte mig, så jag hann, tro det eller ej, till tandläkaren på enbart 20minuter :)
Så kom jag dit och satt och väntade.. och väntade.. Tror ni inte att allting var försenat 20min? JO! otroligt störande, men vad ska man göra.. jag hade iaf inga hål!

När jag kom hem så blev nästa uppgift att väcka resell.. Det gick ändå bra, tog inte så himla lång tid faktiskt. Dessvärre skulle han och klippa sig så vi fick pusha vår frukost fram till lunch.  Efter att han hade blivit ett svamphuvud (hans egen åsikt, inte min) så kom han hem hit med en påse mjöl i handen. dags för pannkisar! ingen kommentar på hur pannkakorna såg ut, huvudsaken var att de var goda. & ja, det var dom :)

Jag trodde faktiskt att vi skulle ha lite tur med vädret dessa sista veckor innan skolan börjar igen, men icke sa nicke! gud vill inte samma sak som mig, tyvärr.. Om man kollar ut nu så känns det som om det är rätt dött. Hur kul är detta vädret liksom? ta mig härifrån..
Det jag har att se fram emot är novermberlovet, då flyr jag härifrån! Idag får vi reda på om det blir barcelona, paris eller prag.. vart vi än åker så kommer jag iaf vara lycklig

Jag hoppas verkligen att emmie och mimmi fick bättre väder i danmark än vad vi har haft här i sverige! annars tycker jag så otroligt synd om dem..



    resell, en klass i sig självt :)           sveriges väder, to die for!

sisters and all

Kategori: tankar


Jag har sagt det förut men jag säger det igen, min syster slår alla andra! hon är så bra på alla sätt och vis, och vad som än händer så kommer det alltid vara hon som finns här. Det är en sak som är säkert, för hon är fast med mig. We share blood!
Hon säger gång på gång att hon längtar tills jag börjar skolan, bara så att hon kan få göra del av mina arbeten (jag vet att hon vill göra hela, men det får hon inte haha) . och hon sa till mig senast idag att hon ska låna min historiebok så hon kan läsa den innan hon går och lägger sig..
Hon har planer och instuderingsfrågor med facit och allt vad det finns till mig, så jag kommer nog inte kunna slacka någonting , det kan jag lova! Men det är tur att jag har henne .


"du ska få lära dig från den bästa"
och ja, det har hon rätt i . För hon är verkligen den bästa.


    <3
   

de nya inne-ordet "emo" .

Kategori: funderingar


Jag har nu ännu en gång blivid kallad emo, och jag har tröttnat så extremt på detta ord. Det var en musikstil från 80talet men används nu som ett hånnamn? Jag stör mig på det något otroligt eftersom jag lyssnar på metal och har någon enstaka gång hört en låt som var emo men ansåg att inte riktigt passade mig.
Att då småbarn (ja, jag kallar de småbarn trots att de enbart är ett år yngre) ska springa runt och kalla mig och emmie emo är ju näst intill skrattretande.  Trots att jag har valt att en del gånger säga ifrån och förklara för dem så förstår de fortfarande inte. De fortsätter lägga ut bilder som är riktade mot mig. Men what to do? har redan försökt de mesta..

Min syster berättade för mig häromdagen att hon redan hade blivit kallad emo flertal gånger sedan hon färgade sitt hår från blont till mörkbrunt. Det tyckte jag faktiskt var smått komiskt, för det bevisar ju ännu mer att folket inte har någon aning om vad de pratar om! Min syster lyssnar på allt från timbuktu till the ark till michael bubble.. Och sen när var timbuk emo?
och hur i hela friden kan min syster vara emo BARA för sin hårfärg?

den bästa deifnationen på emo hörde jag för ett par månader sen, det var rätt spännande..
"du är emo. tuppkam, häng & skär dig."
Tuppkamen är mitt val, enligt mig ser det bra ut from time to time.. häng händer ibland att jag har, men jag äger faktiskt tighta jeans också! sen kom vi till den punkten där jag blev lite rubbad.. skär mig? Denna tjejen som sa detta till mig, hon gick på samma skola. Hon har sett mina armar, och det sa jag till henne. & frågade även om hon någonsin hade sett ett skärsår på mina armar. vad svarade hon då? hon bytte samtalsämne.
Folk kan uttrycka sig så otroligt mycket om saker och ting, och även personer , när de egentligen inte har någon som helst aning om vad de pratar om.

Jag snokade runt lite på bilddagboken häromdagen och hittade en tjej som var drygt 27år gammal. Hon var hur söt som helst, men så gick jag runt lite bland hennes bilder och såg mer och mer brutala bilder. Hon hade säkert över 70st bilder på när hon skar sig själv. jag mådde så sjukt illa av det. och det värsta var att hon tyckte det var konst.
Hur någon kan tycka självskadelse är vackert är någonting jag aldrig kommer förstå. Visst jag kan ju sitta och fundera länge över hur någon kan tycka en tavla med tre streck på är vackert också. och även bli förundrad över att de är villiga att betala tre miljoner kronor för en sådan sak, bara för att en känd jävel kände för att slösa på målarfärgen och tjäna lite pengar..
anyway! , den här tjejen hade tydligt skrivit på sin press att man inte skulle kommentera om man tyckte någonting negativt om hennes bilder, utan hellre lämna hennes bdb isf.  Och att hon inte sökte medlidande.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga nu. Hon behöver hjälp, precis lika mycket som de som har tex anorexi eller är beroende av någonting.
söker hon uppmärksamhet för att hon inte har vänner?  äh, jag ska inte spekulera! Vill bara skriva att om någon har ett sådant problem att de skär sig för att de mår dåligt så har man faktiskt skyldighet att hjälpa dem.. För om någon är sjuk, tar man inte dem till sjukhus då?


I slutet på detta allvarliga, kanske smått tråkiga inlägget så vill jag bara skriva att mina vänner,
ni är för bra för att vara sanna!    emmie och carro <3




shinedown - i dare you