taijpani

2007 goes 2008 soon!

Kategori: random


så sitter jag här. i klänning och högklackat, jag har fixat hår och smink och allt som jag ska ha med mig ligger i påsar och väska. nu då? jag ska vara hos carro babe klockan tjugo i och just nu är det 20 min kvar. jag hatar att vänta. och jag är grymt hungrig. den tre-rättersmiddag som ligger och väntar på mig kommer verkligen inte sitta fel!

jocke frågade mig igår vad mitt bästa minne från detta året är. herregud, jag har ju minne som en guldfisk.. men det finns ju vissa dagar som man aldrig kommer glömma liksom. det hade blivit en jävligt lång blogg om jag skulle skriva ner allting. jag har funnit vänner samt förlorat. detta året har ju bara varit en liiiten del av mitt liv, och det är såhär livet är. som en stor berg-och dalbana! jag måste dock säga att det har varit ett av de bästa i mitt 16 åriga liv.

jag kom just på att jag har lovat min kära adrian en dans ikväll, vi får se hur det går. vi kanske får till det, eller så blir det som det brukar bli när det gäller oss. smått oseriöst och mest en massa skratt. but you gotta love it! linus skulle även lära mig lite tango. det skrämmer mig ännu mer.. men det kommer nog bli kul, jag hoppas verkligen det.

så tillslut får jag väl säga, god fortsättning och gott nytt! :)

drömmarnas värld

Kategori: funderingar


skolkatalogen has arrived, det gjorde min kväll. jag kommer sitta och titta i den i timmar, dock kommer jag nog hamna på samma sida i slutändan. jag gillar det och jag gillar det starkt!

varför är livet aldrig som i filmer? där är ju livet som det ska vara, det börjar lite jobbigt men sen helt plötsligt kommer det en riktigt snygging in i bilden och den romantiska musiken sätts på. hon trillar, han fångar henne i sista sekunden. eller att de skiljs åt efter första ögonkastet och sen en vecka senare står han på samma dansgolv, med det där charmiga leendet. Man undrar ju om sånt händer i verkliga livet, och om det gör det.. tar vi det seriöst? eller anser vi det bara som en tillfällighet och går vidare och tänker "ah, han är så snygg.. han har nog flickvän ändå!" ?
Jag vet inte, man kanske borde testa och se vad som händer. snubbla till på spyken, bara för att se om han tar chansen och blir en prince charming. kanske t.o.m kommer romantisk musik? eller så snubblar jag bara och gör mig själv till åtlöje. det är en risk man får ta, enbart för att se om man lever i en hjälpsam & romantisk värld, eller om den världen enbart finns i sin egen hjärna.

två veckor kvar till spyken, och mitt dramatiska försök nu då. snälla bli min prince charming!
smått patetiskt och barnsligt inlägg maybe, men sanningen faktsikt. jag väntar på min prince.. för det verkar som alla runt omkring mig redan har funnit sina.

nu ska jag gå och möta carrowan och emzan, ha en bra kväll!

karlskrona

Kategori: händelser


jag är heeemma, and it feels good! snart ska jag göra mig iordning för en liten julafton med papi och andra små medlemar av denna familj, sen ska jag leka med emzipemz. hon har utlovat hemligheter och smaskiga detaljer. kan nästan inte hålla mig!

karlskrona var mysigt som alltid och släkten håller samma höga kvalite. uppträden i mängder, tal och tårar som på alla andra fester som anordnas hos oss. jag är så glad att jag har en vild släkt som min. så man inte bara sitter och äter och pratar. här skrattas det, pratas, sjungs visor, fotograferas, folk springer överallt. och maten. åh, så sjukligt god mat. jag dör! biglove<3

jag längtar efter skolan. faktiskt. jag oroar mig inte längre, det är skönt. nu vet jag allting, du har ju gjort det klart för oss båda hur du tycker och tänker. det är bra, nu slipper jag ju, för än en gång bestämmer du vårt öde. du måste vara nöjd.

nej, nu är jag kissnödig! och vill kika i kylen vad det finns för spännande där..
ha en fortsatt bra daaag, bye :)

vintertider

Kategori: random


maha, jag har tre lektioner kvar detta året. vad fint det låter! idag var svenskalektionen en pina och när den var slut så skulle jag ha matte. kändes sådär kul.. men det visade sig att det bara var jag som dök upp till min mattegrupp, så jag behövde göra fyra uppgifter, sen fick jag gå. sånglektionen gick sådär, min röst ligger inte på topp i detta läge och var därför lite "ostämd" vid vissa lägen. det är sånt man får ta, för nu är det bara två dagar kvar till jullov :)

jag fick nu hjärnsläpp. haha, jag hade värsta inlägget klart för mig och vad jag skulle skriva. nu är det som bortblåst i en vinterbris. om det nu finns sådanna.. jag kan ju säga att det är sjukt kallt ute! trodde jag skulle dö av köld i väntan på bussen, som var försenad tio min. iofs kändes det bättre när chaffisen hade metal på högre volym än vanligt där fram, höhö

jag tror jag kommer sakna spyken på jullovet. åh så patetiskt. hoppet att om skolkatalogen ska ramla ner i min brevlåda snart, det är stooort! de ska lätt bli min syssla under lovet, studera allt och alla i lund. maah, jag längtar!

nu blir det nog att man tar ett glas juice till, och sen hoppar i sängen. imorgon är det central som gäller. träffa juuhan och eriko, sen bär det av till victoriastadion där jag och ida ska ge oss på tennis igen. jag vågar knappt.. haha gonaaatt!

innebandy

Kategori: händelser


igår var det match på hagalid, stanstad vs KFUM. det var ett bra tag sedan jag gick på en hel match och jag insåg igår hur mycket jag har saknat det faktiskt. när jag satt där och tittade på min syster springa fram och tillbaka och jag kunde se exakt hur hon tänkte i vissa situationer, då kom jag ihåg precis varför hon är min idol. när jag var mindre så tjatade pappa på mig om att jag skulle börja på innebandy men den enda anledningen jag gav mig på det var för att min syster var med mig på träningen och hjälpte mig. sen vet vi ju hur det gick, men ändå..

Anyway! matchen började med att jag såg att louise satte sig på bänken och började äta. inte en väldigt konstig syn, men det såg oerhört gulligt ut. Jag ska inte analysera matchen värsta mycket, för jag kan inte det haha, men det var en bra match med högt tempo. trots att man fick känslan av att en av dommarna hejade lite smått på motståndarna.

nina gjorde mål, höök likaså. de fick ett mål bortdömt. nina blev knockad och fick ett nytt ögonbryn, min syster skadade sitt knä ännu en gång. det finns ju inte så mycket man kan göra när man sitter på läktaren, men efter matchen så bar jag hennes saker till bilen, lite hjälpsamt kanske?

min slutsats får låta såhär, med tanke på att det är jag som skriver
hööken må vara jävligt bra, men duvan & kråkan har klassen och charmen!



jag bangade den mysiga frukosten idag, fan vad illa! nu på efterhand ångrar jag det. men det finns inget att göra åt saken.. jag får fixa en mysig fika till min syster tills hon kommer hem :)

jag ska!

Kategori: random


novellen är inlämnad, recensionen är inlämnad, matteprovet avklarat och engelskan likaså. det enda som tynger på mina axlar nu är bara naturkunskapen. det får gå som det går, det gör det alltid ändå! sen har vi uppspel med i'm yours på måndag. jag som älskade denna låt, spyr nu galla över den. fyra ackord om och om och om igen. visst, kul att sjunga. spela? not so much!

ida fick steg ett avklarat idag, jag ligger fortfarande på noll. jag tror inte vår kontakt räknas som ett steg, även om känslan får mig att lyfta 28! jag får ta tag i mitt liv, nästa vecka är min sista vecka tills vidare. vart är det dära modet?  att ser man någon och tänker "oj, vad söt" och sedan av slumpen så står han där nästa vecka och ler mot en, varför kan inte kroppen och hjärnan fungera som ett team och tvinga en att prata med honom? jag ska, jag ska! nu blev jag pepp, men inser nu snabbt att jag är ledig imorgon så jag får min chans igen på måndag.   go me :)


                 min väldigt bestämda "jag ska-pose"


imorgon är jag ledig, ytterligare en av våra underbara d-dagar. får se vad jag gör av den, men jag tror jag ska stiga upp rätt tidigt när det fortfarande är mörkt ute och så ska jag göra en riktigt mysig frukost framför tv:n med tända ljus och täcke. dagen blir nog julklappsshopping, har inte ens börjat än, fick min ångest idag. typ två veckor kvar, vart tar tiden vägen? det känns som bara igår när vi satt och stekte utanför central!


aah, du är ingen längre. inse att du inte kan putta bort problemen.
förr eller senare så måste du ta hand om det, och innan dess.. så är du ingen.

grubblaren själv

Kategori: random


august gav mig idag en funderare. först argumenterade jag det, men nu börjar jag faktiskt undra och under hela dagen försökte jag komma på ett förslag. men det går fantamig inte. hans mening var att det inte finns några dåliga kunskaper, att det finns ingenting som är onödigt att veta.  vem behöver veta vem som vann melodifestivalen 1976 typ? inte jag, men ändå är det massor med folk som vet det, och tycker att det är viktigt. så egentligen har väl august rätt, och det händer inte ofta, för det finns nog ingenting som är helt och hållet onödigt att veta. eller vad säger du?

jag gillar denna dagen, trots att jag vet att det väntar ett matteprov på mig imorgon. jag kan det, för procent är faktiskt lätt. men bara ordet matteprov ger mig rysningar, vare sig jag kan det eller inte. går det bra så kommer jag vara glad resten av dagen. går det ner i pisshålet så kan ni förvänta er något surare johanna än vanligt.

så okej, du är tillsammans med någon. ni är med varandra mycket och du blir vän med hans vänner. ni gör slut. nu då? är det fortfarande okej att träffa hans vänner, med tanke på att de kände honom först? förhållande gör saker mer komplicerat, jag säger då det. har han rätten att bli sur om jag umgås med hans vänner, eller borde det inte vara deras beslut? eller tror han att jag försöker "sno" dem från honom? många frågor utan några riktigt konkreta svar egentligen. jag fortsätter med livet som jag lever det nu, för det fungerar som det ska.  om de senare väljer honom.. den dagen den sorgen

ett halvår kvar snart, inte ens det. hur ska vi hinna? kommer vi våga?
jag gör framsteg måste jag säga. hela morgonen, i närvaron av honom
rysningarna av skrattet, leendet som ler så mjukt mot mig. ögonen som förtrollar
vad är det som händer? ge mig tid, men inte ett halvår.

syster bakom ratten, jag gillar tanken. när får jag åka? vågar jag åka?
shit, jag har blivit grubblare. jag har nog aldrig haft såhär många frågetecken i en och samma blogg. men jag behöver nog det. jag förväntar mig ju inte en massa svar, det är nog bara mest frågor till mig själv. mentalt störd? nejdå, bara lite koko i skallen.

               [aaerschle]

musikens dag

Kategori: skola


sjukt chill dag, jag älskar fredagar. varför ska de ändra schemat efter jul? onödigt säger jag.

ensamble med ulla, vi är den bästa gruppen och har den bästa läraren. oh, det känns perfekt. vi satte den låt som vi sedan länge fick höra för första gången. den var oerhört tråkig förut men nu när man kan den så är den ändå mys. estet-rektorn var inne hos oss hela lektionen, hoppas hon gillade det. jag satt och sneglade på henne ibland, och då satt hon och sjöng med trots att det var första gången hon hörde låten. bra jobbat, vi kan influera de flesta :)

på kören pushades vi till tusen, det är tur att det inte är massa ord utan bara "daaaa da dara daaa" typ hela tiden.. på sätt kan man inte sjunga fel, utan bara lite fel hur länge man håller ut orden. eh, bra förklaring.. my point: att sjunga klassisk musik är svårt, speciellt när man har två andra stämmor runt en som sjunger andra saker!
lektionen avslutades med att vi sjöng tänd ett ljus. lät måttligt bra, jag satt mest och skrattade. sen fick vi ju oväntat besök, jag gillade det. "säg hej, kom igen.. säg hej!"  haha ida, min bästa!
aldrig förut har jag velat springa upp för den trappan så mycket, det kändes sucky att det blev det lilla jag fick för helgen, men sånt är livet. det är ju faktiskt måndag snart igen!

nu blir det nog en tupplur så jag är ordentligt taggad för ikväll. date med erik, myspys med idol. jag gillar det, det var riktigt längesen jag träffade honom sist! ha en trevlig kväll, jag hoppas alla ska titta på idol, kanske tillochmed hinna se en liten glimt med mig :) 


             "du är saknad"
   ah sluta, skriv inte så till mig.

sura tanter & glada miner

Kategori: random


jag börjar smått inse att jag är lite beroende av louise blogg, den är så härlig. jag gillar hennes små historier från city gross och allt vad det är! den är sweet :)  nu har hon dock inte skrivit blogg på två dagar, jag börjar undra vart hon tar vägen!

Jag känner mig himlans efter i pluggandet, men jag har iofs aldrig i mitt liv varit före heller för den delen.. ida säger att hon är sent ute med sitt plugg, wtf? hon har skrivit klart arbetet om spymf-konserten, jag har inte ens börjat! jag tänker lite för mig själv att jag ska börja i helgen, men jag känner mig själv för bra. jag måste ta tag i det ikväll, iaf skriva en kladd till både arbetet och novellen. piiina, varför kunde jag inte blivit som min syster? bokmalen själv, frivillig att läsa vilken bok som helst bara för att få kunskap.  mög på det, jag kör på sista sekunden! ni vet den.. plugga stenhårt på rasten innan lektionen. bra johanna, bra.

idag var det idrott på victoriastadion, det var fuuun! jag trodde helt ärligt jag skulle ta fel stadsbuss imorse, men som tur var så kom kalle och jens och räddade mig i sista sekunden. Jag och ida gick till gymmet där jag hade problem med en tant. hon frågade om jag skulle använda stepp-maskinen som jag stog på. jag bah "ja, haha det hade jag tänkt."  så suckade hon, sa att den inte ens funkade och gick därifrån. okej, förlåt för att jag tog just den som du hade siktat in dig på, det finns tre andra! jag bytte maskin så kom hon tillbaka och bah :
dam - "nehe, skulle du inte ha den?
jag - "nej, du sa ju att den inte funkade.."
dam - "nej, jag sa att den andra inte funkade!" och mumlade för sig själv.
så ställde hon sig på den och började trycka och allt. så funkade den. sån sneaky kärring, jag gillade inte henne alls, hon kollade på mig hela tiden :(

efter ett gym-pass gick vi in på tennisplanerna, jag gillade jens teknik att spela tennis, den var underbar. jag och ida tog en egen plan, men insåg snabbt att vi var antagligen de sämsta på tennis som någonsin har skådats. och det menar jag verkligen, vi sög. men vad gör man inte för att få folk att skratta? simon och einar hade himlans kul åt oss iaf.. haha

nu ska jag kolla vidare på min nya favvis-serie, gossip girl! jag vet, det låter sjukt gay och helt och hållet B, men det är riktigt najs. senare ska jag nog sova hos mami, myspys. lång blogg idag igen, crap. någon dag ska jag klara av att skriva en kort en! haha 

och ja, bara tillägga. egoistiska personer på bussen som sätter sig på det yttersta sätet och inte ens får en tanke i huvudet när de ser att det är minst 20 pers till som ska på bussen, jag hatar det. ställer man sig sedan och väntar på att de ska flytta in så suckar de stort och tycker det är sjukt jobbigt att flytta in. MOGET? ah, bete er som de vuxna människor ni är istället!

"amanda ftw!"

Kategori: skola


"ja, ursäkta om jag stör er mitt i lektionen men jag ville bara meddela att som ni alla kanske vet så gick idol-finalisten Amanda Jensen här på spyken förra året. Tv4 ringde idag och frågade om de fick komma hit och filma. Så för alla er som är intresserade och hejar på Amanda, ni ska gå ut och ställa er på skolgården klockan 13.00 idag!"

haha jahadu, det var väl dagens nyhet kan man säga. frågan är.. stannar man kvar i skolan enbart för att komma med i tv eller åker man hem när man har möjlighet att sova? Jag ser ut som en burk i huvudet, känns inte riktigt så lockande att ställa mig framför en kamera då kanske. Vänta på henrik och se vad han ska göra med sin eftermiddag, om vi ska börja med vårt filmprojekt redan nu maaaybe!

men ja, man måste ju supporta spyken nu antar jag. så heja amanda! trots att jag innerst inne fortfarande anser och tror att marie vinner. jag gillar amanda grymt mycket, hennes röst är sjukt cool. hela hon är cool men marie har en röst som kan döda. OH just det! svaret till det där meddelandet i början av bloggen kom av vår svenska-lärare..

"ja, asså. jag hade inte tillåtit er att springa iväg sådär bara för att komma med i tv. men med tanke på att ni är musikelever så tycker jag verkligen att ni ska gå dit. Jag ska ha lektion med min natur-klass och jag kommer absolut inte låta dem gå dit, de har viktigare saker att göra!"

jag börjar undra om natureleverna någonsin har något att se fram emot. jag whinade över att nu har vi haft alla konserter innan jul. men de då? de har enbart prov och arbeten i tre år. hemska tanke, vart hittar de deras motivation egentligen? och om ni får över, ge till mig.. jag har knappt så det räcker! haha


btw, låste in nycklarna i skåpet idag. smart! klippa upp låset, spendera pengar på ett nytt
                              åh, sådan ångest!

grattis till mig!

Kategori: random


jaha, då var man ett år närmare döden! haha åh vad bittert det lät. det känns lite som jag har några bra och några dåliga gener. antingen blir jag en liten dement tant, smått bitter och som dricker martini klockan tio på förmiddagen. eller så dansar jag runt i halva sverige och njuter av livets goda vanor. med tanke på min bitterhet redan vid 16 års ålder så riktar jag nog in mig på det första. hm, jag ser ljust på min framtid!

jag väcktes av en skrovlig och inte den finaste kören imorse när de kom in och sjöng för mig. men det är klart, det är ju tanken som räknas! jag fick senare reda på att min syster inte bara var bakfull, utan hon var i självaste laget full fortfarande. jag tycker synd om henne nu lite i efterhand när hon fick sitta där och plågas tidigt bara för att jag skulle öppna presenter.

min bror ringde senare och väkte mig ännu en gång denna morgon, låt mig sova! men jag blev glad av att höra hans röst, det var ett ordentligt tag sedan sist. min far lurade ju mig och sa att han skulle komma hem idag, så jag blev full med hopp och glädje men faktumet är ju faktiskt att han inte kommer förrn på måndag. åh, buhu! ytterligare fler dagar att längta..
jag tror inte någon kan få mig att le sådär fånigt som han kan när han säger "gomorgon och grattis din lilla räka" . jag tror det gjorde min dag :)


jag har nu fått ihop det till 27 grattis under dagen, det slår förra året med två. betyder det att jag har skaffat mig fler vänner eller att.. folk bara är allmänt snälla i år? jag bryr mig inte, jag är nöjd! nattens presenter går äran till tsimon och kalleponken från min klass. tsimon gav mig två bilder och av kalle fick jag en slängpuss.  i like it
dagens present blir nog min syster som gav mig skor. och plattången från mami såklart :)  jag har inte gjort så mycket vettigt på min födelsedag. folk festar oftast, jag satt bara hemma med mami, syster och lullis. det var mys, jag gillar det starkt!

hon satt i köket med en martini klockan tio på förmiddagen, lika nöjd som alltid. frågade om någon ville ha. såklart svarade de nej, för de var frukost-tid. hon lutade sig framåt och viskade
"men när jag var hos doktorn så sa de att jag skulle dricka mycket"
        AH, agnes i mitt hjärta! hon är så söt, min gammelmormor.


nu säger jag gonatt och hejdå, fortfarande inget samtal från henkipenk, jag blir sad. jag känner honom bra nog att veta att han alltid glömmer att ringa. men ändå. han kan väl iaf försöka komma ihåg? vi får se vad som händer imorgon, om han vaknar till liv då.. nu ska jag dock gå och drömma om markus och hans fluffiga perfekta hår! gonatt ungdomar, det är inte längre min dag. nu är det britney spears's dag istället!